Job Shadowing u Timacum-u: Istinsko uvođenje mladih u tehnološki svet

U Naučno-tehnološkom parku u Nišu, Job Info Centar Niš je organizovao posetiu kompaniji Timacum gde su učenici srednje škole ETŠ “Mija Stanimirović” imali jedinstvenu priliku da zavire u svet najnovijih tehnoloških dostignuća kroz program Dane otvorenih vrata (Job shadowing) projekta Znanjem do posla.

Job shadowing nije samo posmatranje rada profesionalaca; to je interaktivno iskustvo gde učenici imaju priliku da uče od stručnjaka iz prve ruke. Ovaj metod pruža ne samo tehničko znanje već i uvid u radne navike, timsku saradnju i rešavanje stvarnih poslovnih izazova.

Jedna od ključnih karakteristika job shadowinga u Timacum-u je praktično iskustvo koje učenici stiču. Kroz direktno učešće u projektima koji su trenutno u toku, mladi talenti ne samo da posmatraju već i doprinose rešavanju stvarnih problema. Ovaj interaktivan pristup omogućava studentima da primene svoje teorijsko znanje na konkretnim zadacima, stvarajući most između učionica i radnih okruženja.

Timacum ne samo da je povezao učenike sa tehnološkim preduzećima već je i podstakao interdisciplinarnu saradnju, omogućavajući mladima da stvore šire razumevanje tehnološkog ekosistema i razviju veštine koje su od suštinskog značaja u modernom poslovnom svetu. Kroz ovaj direktan kontakt sa mentorima, učenici ne samo da stiču tehničke veštine već i razvijaju meke veštine poput komunikacije, liderstva i rešavanja problema.

Job shadowing u Timacum-u u Naučno-tehnološkom parku u Nišu predstavlja ne samo korak ka praktičnom iskustvu, već i korak ka oblikovanju budućnosti tehnoloških inovacija. Kroz ovaj program, mladi stručnjaci dobijaju neophodne alate i perspektive kako bi postali lideri u digitalnoj eri, doprinoseći ne samo sopstvenom razvoju već i razvoju tehnološke zajednice.