Dani otvorenih vrata u niškim kompanija

Dani otvorenih vrata (Job shadowing), koji se sprovode u okviru projekta Znanjem do posla, naišao je na veliko interesovanje srednjoškolaca u Nišu, jer tokom posete kompanijama imaju priliku da se uz pomoć stručnih radnika upoznaju sa radnim pozicijama i načinom poslovanja.

Učenici imaju prilike da se na ovaj način direktno informišu te shodno tome kasnije i formiraju odluku o svom karijernom putu. Takođe, učenici mogu da se, neposredno kod predstavnika firmi, raspitaju i o samim uslovima rada u svakoj kompaniji.

U programu Job shadowing su do sada učestvovali zainteresovani učenici iz dve srednje škole iz Niša. To su učenici Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” Niš i Srednje škole Prokopović.

Kompaniju Timacum posetili su učenici srednje škole – Elektrotehnička škola “Nikola Tesla”, dok su kompaniju Stivadent posetili učenici srednje škole – Srednja škola Prokopović. Do kraja godine planira se još jedan Job shadowing u kompaniji Zumtobel group.

Job Info Centar Niš i ENECA su preko projekta Znajem do posla u ponedeljak organizovali Dane otvorenih vrata u kompaniji Syncit_group.
Ovom događaju prisustvovalo je 10 učenika Pravno poslovne škole iz Niša. Učenicima je predstavljen način rada u ovoj kompaniji sa akcentom na HR assistant poziciju za koju su učenici iskazali veliko interesovanje. Pored toga, učenicima je pružena prilika da se direktno informišu o mogućnostima obavljanja stručne prakse ili zaposlenja, kao i da se upoznaju sa organizacijom kompanije, aktivnostima svih timova i da u neformalnom druženju sa zaposlenima dobiju odgovore na sva svoja pitanja.